Trump

Výron myšlenek ke zvolení Trumpa americkým prezidentem. Netuším za to bude mít nějaký formát nebo jen pár neuspořádaných odstavců.

Můj postoj k Trumpovi

Tohle se odráží od toho, jak nemám rád Zemana. Nesnáším jeho blahosklonné urážky, jeho opakující se lži, lidi z jeho okolí. Celej ten hradní spolek mě nasírá sotva, se ke mně probuble nějaká jejich "informace". Čemuž se, bohužel, vzhledem k jejich mimořádné schopnosti chrlit sračky, aby je všichni ostatní řešili, nedá vyhnout.

No a to, co Trump za poslední rok předvedl ve své prezidentské kampani, je asi tak 3-násobná nálož věcí, které odsuzuji.

Nestudoval jsem jeho program, ale prostě svým chováním je pro mne nepřijatelný i čistě jako člověk, natož někdo kdo má řídit nějakou zemi.

Ale zkusím se od toho níže odprostit.

Prezident Trump - oslava u KlauZemana, proruských klik a Ruska samotného

Proč oslavujou? Protože Trump byl z nějakého důvodu lepší volba pro Putina než Clintonová. Proč to tak je ovšem nevíme. Trump tvrdí, že se s Putinem nikdy nesetkal, ale v minulosti se chvástal, že považuje Putina za svého přítele. (link)

V Rusku letěla propaganda, že Clintonová znamená válku USA s Ruskem, Trump znamená mír. Trump samotný tvrdí, že se určitě s Putinem dohodnou. Lidé z blízkého okolí Trumpa mají vazby na Rusko (Mike Flynn sedící vedle Putina).

Co z toho vyplývá? Putin má nějaký vliv na lidi okolo Trumpa a věří, že ti mají vliv na samotného Trumpa. Nebo možnost dvě: Trump je naivní - naletěl nějakým slibům o nějaké spolupráci s Putinem. Jenže spolupráce Rusko x USA není možná:

2 věci:

Trumpovo volební heslo: Make America Great Again

Co znamená tohle heslo? My jsme nejlepší, největší. Poslední roky jsme ustupovali, náš vliv ve světě klesal a to se teď změní!
(což je totéž, co zní teď z Ruska)

Z tohoto důvodu nemůže nechat někoho jiného (Rusko, Čínu), aby si dělali co chtěli, aby jim cokoli prošlo. Na jakoukoli akci bude (by měla, dle tohoto hesla) následovat ostrá reakce. Moc míst kde USA se budou chovat podle: "Tady nás to nezajímá, dělejte si tam, co chcete" fakt nebude.

Z pohledu Ruska: Rusko chce být opět vlivným/nejvlivnějším státem na Zemi. Velké Rusko. Velké Rusko musí mít velkého nepřítele - což můžou být Čína (o které si myslí, že je spojenec), EU (kterou ovšem za významnou "entitu" veřejně nepovažují, i když se jí snaží všemi silami zničit) a takže zbývá USA - no a s tím budou kamarádi?

Nedává to smysl.

EDIT: Dugin - hlava Ruské ideologie (a v tomto fakt magor) prohlásil: "Euroasianismus je obranný krok proti globalizaci, realizované mocí Spojených států. Pokud Washington ze světového jeviště ustoupí, můžeme toho dosáhnout demokratičtěji."
"Realistický Washington se zaměří na domácí americké záležitosti a nechá na pokoji Evropu i Blízký východ."  (Zdroj)
Oni si fakt myslí, že USA se začne stahovat a nechá jim prostor? Třeba Evropu?

Je to republikánský kandidát

V USA je strana republikánů ta, která je tvrdší. Trump jako prezident bude potřebovat pro své zákony republikánské zákonodárce obou komor. A i když možná Trump bude dělat opak "republikánského" smýšlení, nebude mít jejich podporu a nic dalšího neprosadí. Tato klika jej bude nutit tvrdě hájit zájmy USA vůči všem a tudíž i Rusku.

Aktuální věc:
Trumpův viceprezident Pence: čím dál víc důkazů, že Rusko hackováním mailů ovlivňovalo volby. Reakce má být vážná
https://twitter.com/kudlacekjan/status/800114021768855552
http://www.huffingtonpost.com/entry/mike-pence-russia-hack_us_5803842fe4b06e0475955319

Rusko se sere do všeho, USA si nenechá srát na hlavu.

Co přesně vyleze z Trumpa netuším, ale jsem přesvědčen o tom, že jeho zvolení není pro Rusku dobrá zpráva. USA s "republikánem" Trumpem v čele se dostanou do konfliktu s Ruskem.

Máme před sebou 4 roky, kdy se ukáže, zda měli s těmi oslavami v Rusku pravdu oni, nebo ze sebe udělali hlupáky, co si nedají dohromady 2+2.

Mám chuť si udělat zálohy těch proruských oslav Trumpa pro pozdější použití...


EDIT 11 12 2016: 

tak poslední info (Generální ředitel ropné společnosti Exxon Mobil Rex Tillerson má být nominován Donaldem Trumpem do funkce amerického ministra zahraničí) převažuje vážku na stranu Ruska (tj. já se spletl) - a to navzdory tomu, že ministr dopravy je kovanej NATO generál (James Mattis)

K tomu ještě Trump setřel CIA, jež informovala, že Rusko se sralo do USA voleb. A že ignoruje bezpečnostní svodky...

No nevypadá to (pro můj odhad) dobře....

EDIT 26 1 2017

právě letí twitterem zpráva
...má Trumpova vláda připraven příkaz ke zrušení protiruských sankcí.
o den později pak (k mému bodu "republikáni")
"Pokud ne, společně s kolegy vypracuji zákon o sankcích proti Rusku," uvedl McCain, který označil Putina za vraha, jehož země nikdy nebude mít stejné zájmy jako USA.
no uvidíme jak to dopadne.

EDIT: 10.2.2017

stále není jasné jak to dopadne:

Nová stálá zástupkyně Spojených států v Organizaci spojených národů Nikki Haleyová obvinila Rusko z eskalace konfliktu na východě Ukrajiny. Prohlásila, že protiruské sankce budou platit, dokud Moskva nevrátí Ukrajině poloostrov Krym. zdroj

Ovšem dnes vypadlo z Washington Post:
9 úředníků potvrdilo, že Flynn jednal před volbami s ruským velvyslancem v USA o sankcích
Ačkoli se logicky neví, co ti dva probírali, dává to docela slušnou představu o pohnutkách RU/Putina v podpoře a oslavě Trumpa po zvolení...

Takže stále mlha...

EDIT 14.2.2017: Flynn podal rezignaci

+ další "rána": Mluvčí Bílého domu v Reuters: Prezident očekává, že Rusko vrátí Krym a ukončí násilí na Ukrajině.

EDIT 17.4.2017
Udála se za ty 2 měsíce hromada věcí:

uvidíme co další 2 měsíce...


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moštárna Kostelec na Hané - provozní doba

Přečtení ZFO (obálka datové zprávy) na linuxu

Chci web/aplikaci Podací lístek od České pošty