Proč je Tomio Okamura malej českej zmrd

Dne 9.12.2017 proběhla celostátní konference hnutí SPD. Tomio Okamura ve svém projevu mimo jiné řekl:
V Británii se už veřejně nesmí říkat Vánoce...
Takže k tomu tyto poznámky:
  1. je to lež pro ty co tuhle větu z nějakého důvodu nepovažují za píčovinu ihned: máte pocit, že veřejnoprávní BBC se svým programem Christmas TV 2017 není vysílána/publikována v Británii http://www.bbc.co.uk/programmes/p037pf38 - nebo že celou BBC co nevidět zavřou (via Jindřich Šídlo https://twitter.com/jindrichsidlo/status/939494533447995392 )
  2. je to plánované tohle nebyl rozhovor, kdy se Tomio vyjadřuje k nečekané otázce - tohle je projev, který byl připravován dny či týdny dopředu. Tohle není o tom, že by se spletl - omylem zaměnil stát či svátky (ve stresu či nepozornosti). Osobně si myslím, že četl nějaký článek o tom, že v nějaké ulici/bloku/čtvrti se osoba X či skupina Y vyjádřila v tomto smyslu - i když i tohle mi přijde uhozené. I v tomto případě je to hrubá manipulace.
  3. je to cílené kdypak se to stalo? Při živém přenos (díky účasti MZ) v České televizi (a asi i dalších kanálech) = vysoká sledovanost. Jako bonus pak: nikdo nemůže na tuto lež okamžitě reagovat - jen se zpožděním. A i když se tak stane, tak upozornění na lež bude oproti původnímu množství oslovených vždy směšně malý.
Mimochodem přesně takovou metodu použil a používá lhář Miloš Zeman.
A celé je to v odstavci/bloku řeči, který vyvolává strach. (islámské chalífáty nejmocnějších zemí Evropy; muslimští kolonisté; statistika - porodnost muslimských žen). A tohle vše doplní touto lží.
(tady už jsem chtěl končit, ale...)
Přičemž tohle není jediná prasárna v jeho textu: těsně předtím tvrdí
...jak kdysi prorokoval turecký prezident...
(v kontextu porodnosti muslimských žen) - čas 12:04
I zde jde o lež:
Pravděpodobně myslí větu:
Porazíme bezvěrce dělohami našich žen.
jenže tu neřekl žádný turecký prezident, ale prezident Alžírska Houari Boumedienne. V roce 1974.
Jenže tahle lež/manipulace je ještě dvojitá - protože aktuální turecký prezident Erdogan se k porodnosti před pár lety (2014) také vyjádřil:
Jedno nebo dvě děti jednoduše nejsou dost. Abychom posílili náš národ, potřebujeme k tomu mladou a dynamickou populaci. Potřebujeme to, abychom Turecko pozvedli nad úroveň současné moderní společnosti.
A i já jsem při prvním poslechu tohoto projevu spojil tyto dva různé lidi a jejich různé cíle množení do jednoho - Erdogana = tohle souvětí pro mě vyznělo: Erdogan řekl, že Evropu sejme tím, že se muslimové budou množit.
Nebudu studovat celej projev, hádám, že prasáren tam bude daleko víc.
A proto je Tomio Okamura malej zmrd. Ale je náš - je českej.
No taky trochu japonskej zmrd.
Ale učí se. Možná jednou bude velkej.
EDIT: A tohle je jeden důvodů proč TO nemá rád novináře/média, která mu nejdou na ruku - ti/ty mu ty jeho lži odchytávají a mají schopnost je hlásat velkému počtu čtenářů/diváků - s čímž nemůže nic udělat.
PS: Miloš Zeman tam samozřejmě lhal také...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moštárna Kostelec na Hané - provozní doba

Přečtení ZFO (obálka datové zprávy) na linuxu

Chci web/aplikaci Podací lístek od České pošty